تمامی دوره ها به صورت پکیج تکی یا چند تایی در سایت موجود میباشند. با هر بار خرید، یک تخفیف برای دوره های بعدی در کیف پول دریافت میکنید. امنیت پرداخت = زرین پال + اینماد
تمامی دوره ها به صورت پکیج تکی یا چند تایی در سایت موجود میباشند. با هر بار خرید، یک تخفیف برای دوره های بعدی در کیف پول دریافت میکنید. امنیت پرداخت = زرین پال + اینماد
0
0

مدار PFC

10769 بازدید
مدار pfc

مدار PFC چیست؟

این پاور مدار PFC دارد اما این یکی ندارد این یعنی چی؟

PFC اصلاح فاکتور یا ضریب توان است. در واقع پاور فکتور مقدار استفاده شده از توان الکتریکی را نشان می دهد که طبیعی است هر چی بیشتر باشد بهتر است.

در مدارات PFC یک سلف و خازن به همراه یک کلی غالباً ماسفت هست، این عمل را انجام می‌دهند. ولتاژ که روی خازن اولیه یا صافی قرار می گیرد بین ۳۸۰ تا ۴۰۰ ولت است اگر این ولتاژ 310 ولت بود یعنی مدار pfc  فعال نیست.

بررسی با لامپ تست

 ما برای بررسی این مدار از لامپ تست معمولی استفاده نمی‌کنیم . چون جریان راه اندازی PFC زیاد است. ما میتوانیم از یک هیتر یا یک لامپ وات بالا برای تست کردن مدار استفاده کنیم. این تست به منظور نمایش اتصال در وردوی مدار هست.

 در این گونه پاورها ولتاژ بعد از فیوز و پل دیود به خازن می‌رسد که تقریباً حدود ۳۱۰ ولت است. برق شهری ۲۲۰ ولت است که در واقع پیک ولتاژ آن ۳۱۰ ولت بعد از یک سو سازی توسط پل دیود است.

ولتاژ بعد از پل دیود وارد مدار شده و سپس به سلف می‌رسد بعد از سر یک دیود قرار گرفته است. در ادامه یک خازن صافی با ولتاژ بالای ۴۰۰ ولت وجود دارد. در واقع این یک مدار بوست به زبان ساده است در این حالت مدار کار خاصی انجام نمی دهد مگر اینکه بین سلف و دیود یک کلید یا ماسفت قرار دهیم. غالباً یک ماسفت در اینجاست که گیت ماسفت به کمک آی سی پی اف سی کنترل می گردد.

 آی سی پی اف سی یک کنترلر دارد که ولتاژ و جریان ورودی و خروجی را سنجش کرده و طبق آن PWM مناسب فراهم کرده و به گیت ماسفت ارسال می کند.

حالت کاری

وقتی کلید یا ماسفت بسته است، یعنی بین سورس و درین اتصال برقرار است، جریان به منبع برمی‌گردد . ولی وقتی کلید باز است، سلف انرژی  ذخیره شده را به خازن داده و این روند دائماً تکرار می گردد. البته ما این مدار را به صورت ساده عنوان کردیم. ارتباط سلف و خازن در ویدیو های قبلی موجود در وب سایت به تفسیر تشریح شده اند.

 غالباً خرابی این مدل از پی اف سی ها  برمی‌گردد به خازن پلی استر قرمز رنگ کنار آی سی  و مقاومت های کم در کنار آی سی PFC

البته در بسیاری از موارد امکان سوختن کلید یا ماست نیز وجود دارد . برای اطلاعات بیشتر لطفا ویدیو زیر را مشاهده کنید.

دوره های آموزشی ما عبارتند از:

1) تحلیل منابع تغذیه سوییچینگ بر اساس مدار و شماتیک
2) تحلیل برد مدار محافظ برق بر روی نقشه و شرح اصول کار مدار
3) تحلیل مدار پاور کامپیوتر. تحلیل کامل 4 نقشه مختلف با انواع ای سی های موجود
4) ساخت منبع تغذیه متغیر با جریان بالا و پایین (با تناسب ترانزیستور)
5) نصب فلش پلیر در پخش خودرو به صورت اصولی به همراه ساخت مدار سیگنال بدون تغییر در مدار پخش
6) بررسی و تحلیل مدار شارژر باطری خودرو
7) بررسی علمی و عملی اینورتر جوشکاری یا دستگاه جوش
8) دوره آموزشی آمپلیفایر خودرو

9) دوره آموزشی اینورتر برق 220 ولت

10) بیمه الکترونیک شامل تمامی دوره ها

*******************************

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://elecma.ir/?p=2317
اشتراک گذاری:
واتساپ
درویشی غلامرضا
غلامرضا درویشی
غلامرضا درویشی مدرس دوره های الکترونیک
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

6 نظر در مورد مدار PFC

دیدگاهتان را بنویسید