تمامی دوره ها به صورت پکیج تکی یا چند تایی در سایت موجود میباشند. با هر بار خرید، یک تخفیف برای دوره های بعدی در کیف پول دریافت میکنید. امنیت پرداخت = زرین پال + اینماد
تمامی دوره ها به صورت پکیج تکی یا چند تایی در سایت موجود میباشند. با هر بار خرید، یک تخفیف برای دوره های بعدی در کیف پول دریافت میکنید. امنیت پرداخت = زرین پال + اینماد
0
0

طراحی مدارات الکترونیک : فلیپ فلاپ – قفل نرمه

858 بازدید
فلیپ فلاپ قفل نرم

قفل یا چفت نرم یک مدار بسیار ساده هست که به کمک آن میتوانیم با یک کلید  فرمانی را صادر یا قطع کنیم . برای انجام این کار میتوانیم ار ترانزیستور استفاده کنیم. اما راحت ترین روش استفاده از آی سی های گیت است. به کمک آی سی  به راحتی این کارامکان پذیر است اما ساخت یا طراحی مدار و  درک عملکرد آن برای یادگیری الکترونیک بسیار لذت بخش است. کارکرد این مدار بر اساس وجود ولتاژروی پایه بیس در ترانزیستور است. اگر ما بتوانیم ولتاژی را به پایه بیس  بدهیم و این ولتاژ ماندگار باشد، پس موفق به انجام این کار شده ایم.  در مرحله بعد باید بتوانیم این ولتاژ را تخلیه کنیم. در هر دو صورت این کارباید به کمک یک کلید یا فرمان صورت گیرد. برای رسیدن به این منظور، فقط کافی است که از یک خازن برای ذخیره ولتاژو قطع ولتاژ استفاده کنیم.

اما قفل نرم چیست؟

در الکترونیک  latch  نوعی مدار است که داری دو حالت پایدار است و می‌تواند ۱ بیت را در خود ذخیره کند. یک فلیپ‌فلاپ یک «مدار نوسان ساز بای-استیبل» است. مدار می‌تواند به شکلی ساخته شده باشد، که به وسیله   سیگنال‌های گرفته شده از یک یا چند ورودی، یک یا چند خروجی را تولید کند. یک فلیپ‌فلاپ یکی از حافظه‌های ابتدایی در مدارهای ترتیبی می‌باشد.  در اصطلاح علمی، لچ حساس به سطح است، و فلیپ‌فلاپ حساس به لبه. به همین دلیل زمانی که لچ فعال می‌شود، وضعیت آن روشن است در حالی که یک فلیپ‌فلاپ تنها با تغییر حالت ساعت، حالتش تغییر می‌کند.

فیلیپ فلاپها انواع مختلفی دارند:

فلیپ فلاپ SR

فلیپ فلاپ JK

فلیپ فلاپ T

فلیپ فلاپ D

فلیپ فلاپ SR:

فلیپ فلاپ SR مداری با دو گیت NAND یا NOR است که به‌طور متقاطع به هم وصل گردیده‌اند. این مدار دو ورودی Set و Reset دارد. لچ دارای دو حالت مفید است. وقتی خروجی Q=۱ و Q’=۰ لچ در حالت نشانده (منطق ۱) است و اگر Q=۰ و Q’=۱ باشد، در حالت بازنشانی است. خروجی‌های Q و ‘Q متمم هستند؛ با این وجود وقتی هر دوی آن‌ها یک شوند، حالت تعریف نشده داریم.

فلیپ فلاپ JK

فلیپ فلاپ JK طبق شکل دارای دو ورودی و دو خروجی و یک پایه کلاک (clk) است. این فیلیپ فلاپ به خاطر پایه کلاک مشکل فیلیپ فلاپ SR را ندارد (در فیلیپ فلاپ SR دو ورودی با هم نمی‌توانند یک شوند

فلیپ فلاپ T

فلیپ فلاپ T فلیپ‌فلاپی است که از آن برای تاگل (Toggle) کردن استفاده می‌شود. (اگر T=۰ باشد با آمدن کلاک، خروجی همان وضعیت قبلی خواهد بود یعنی اگر صفر باشد خروجی صفر و اگر یک باشد خروجی یک خواهد بود؛ و اگر T=۱ باشد با آمدن کلاک، خروجی معکوس وضعیت قبلی خواهد بود.

فلیپ فلاپ D

یکی از حالت‌های حذف حالت نامطلوب در فلیپ‌فلاپ SR این است که مطمئن شویم هیچگاه آن دو با هم یک نخواهند شد؛ چرا که در فلیپ‌فلاپ‌ها، ورودی از خروجی قبلی نیز متأثر می‌شود و وقتی ورودی‌ها هر دو یک باشند، پیش‌بینی خروجی جدید ممکن نیست. این کار با لچ D میسر است؛ زیرا یک ورودی می‌پذیرد و در ساختار داخلی آن از خود ورودی و عکس (NOT) آن استفاده می‌شود.

منبع : ویکیپدیا

برای اشتراک (Subscription) در کانال یویتوب ( انگلیسی ) من روی لینک زیر کلیک بفرمایید:

https://www.youtube.com/channel/UCmWlm_ONqeX83AL7odSgiyw?sub_confirmation=1

برای اشتراک (Subscription) در کانال یویتوب ( فارسی ) من روی لینک زیر کلیک بفرمایید:

https://www.youtube.com/channel/UCQuAFdhAWjYx1QgLOv7YsSQ?sub_confirmation=1

 آموزش خرید دوره و نحوه فعال سازی لایسنس در برنامه اسپات پلیر


دوره های آموزشی ما عبارتند از:

1) تحلیل منابع تغذیه سوییچینگ بر اساس مدار و شماتیک
2) تحلیل برد مدار محافظ برق بر روی نقشه و شرح اصول کار مدار
3) تحلیل مدار پاور کامپیوتر. تحلیل کامل 4 نقشه مختلف با انواع ای سی های موجود
4) ساخت منبع تغذیه متغیر با جریان بالا و پایین (با تناسب ترانزیستور)
5) نصب فلش پلیر در پخش خودرو به صورت اصولی به همراه ساخت مدار سیگنال بدون تغییر در مدار پخش
6) بررسی و تحلیل مدار شارژر باطری خودرو
7) بررسی علمی و عملی اینورتر جوشکاری یا دستگاه جوش
8) دوره آموزشی آمپلیفایر خودرو

9) دوره آموزشی اینورتر برق 220 ولت

10) بیمه الکترونیک شامل تمامی دوره ها


 آموزش خرید دوره و نحوه فعال سازی لایسنس در برنامه اسپات پلیر

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://elecma.ir/?p=7740
اشتراک گذاری:
واتساپ
درویشی غلامرضا
غلامرضا درویشی
غلامرضا درویشی مدرس دوره های الکترونیک
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1 نظر در مورد طراحی مدارات الکترونیک : فلیپ فلاپ – قفل نرمه

دیدگاهتان را بنویسید

  1. با سلام خدمت مهندس درویشی .میخواستم بگم که شیوه آموزش تون فوق العاده خوب و عالی هست .من اخبراً به الکترونیک علاقه مند شدم و از همان زمان با کانال شما آشنا شدم .(در حقیقت این شانس من بود که به موقع و در زمان مناسب با شما آشنا شدم . و تاثیر زیادی در یادگیری من نسبت به الکترونیک داشته . البته ناگفته نماند من خودم مهندس عمران هستم و با برق خانگی و صنعتی کم و بیش آشنا هستم ولی در زمینه الکترونیک فقط در حد مفاهیم بسیار ساده و ابتدایی که بین برق قدرت و الکترونیک مشترک هستند بود. خوشبختانه از زمانی که با کانال شما آشنا شدم پیشرفت زیاذی کردم. شیوه تدریس و آموزش تان خارق العاده ست و تفاوت بسیار زیادی با سایر کانالهای آموزشی داره . شیوه اموزشتان علاوه بر داشتن لحن زیبا و آرامش بخش، مسائل را جوری توضیح و تفسیر میکنین که در عمق مغز نفوذ و ماندگار میشه.
    مبحث دیود هرزه گرد و پالس PWM را چنان توضیح دادین که هیچ وقت از یادم نخواهد رفت .
    ممنونم

    2